livingroom1.jpg

ART LOFT

Our design of this residential penthouse focused on maximizing the walls for the display of an art collection while maintaining an open plan. We also prioritized the element of discovery and the concept of transformation, which were expressed in the flexibility of the space and in its materiality. For example, the den could become a guest room when a large pocket door was extended to create a wall, and a bed rolled out of a custom built-in unit. This same built-in unit could open up to reveal a colorful bar ‘installation’ by a contemporary artist. The kitchen cabinets were made of Corian, which disappear behind the cantilevered island of translucent blue resin. Rather than using spotlights to illuminate art works, atmospheric lighting was created by building-out existing beams, which held recessed light fixtures emitting from above.